Entre plato y plato
El blog de Lluis Nel Estrada

Como sacar tajada a nuestros Quesos Artesanales Asturianos
¿Lo quieres adivinar? ¡Consulta el articulo de Lluis Nel Estrada en Asturias24.es a través del siguiente enlace y averígualo!... leer más
Apuntes gastronómicos en Asturias24.es
Desde fae unes selmanes, nun entamu n`intervalos quincenales y agora ya de siguíu, vengo espublizando pequeños apuntes y reflesiones arreyaos a la gastronomía y la producción agroalimentaria asturiana. Estos apuntes, estes ñotes, estos artículos… Como lo queráis llamar, tan espublizaos en llingua castellana y aborden temes de lo más diversu. Enllazo equí cola cabera d`estes collaboraciones, entitulada «La erótica del producto asturiano». Que vos preste. ¡Un saludu... leer más
De cofrades y siceratores
Tres d`un añu d`esistencia de la Bona Cofradía de los Siceratores d`Asturies, esti colectivu cellebraba el sábadu 17 de Mayu el so segundu Gran Capitulu. Pa los profanos nesto de les cofradies gastronómiques puede nun arresultar cenciello pescanciar que representen rialmente estes agrupaciones qu`embaxu l`apellidu de Orden, Cofradía, Circulu, u Asociación arrexunten a Caballeros, Amigos, Defensores o Siceratores, en pro de productos como los Nabos, el Sabadiegu, la Sidra, l`Anchoa de Santoña, el Gamonéu o el Chosco de Tineo. La so estética y les sos formes, la nuesa porque tengo l`arguyu de formar parte dende`l so aniciu d`esta cofradía, caleya pente lo medieval, lo masónicu, lo lúdicu y lo friki a partes iguales. Pa dalgunos puede tener un aquello ritualísticu, pa los más collorista, pa unos pocos, y nun sere yo, aun siendo Cofrade Sicerator de númberu quien lo ñegue, quiciavis un daqué «enranciao», pero lo ciertu ye que esti tipu de coleutivos tan faciendo un trabayu pergrande na promoción y defensa de productos agroalimentarios d`alta calidá dende los llugares de producción y orixe de toos y caun d`ellos. Equí, n`Asturies, dempués de munchos años cuntando con unes poques Cofradíes de renome y llarga trayectoria tales como los Caballeros de la Orden del Sabadiegu, los Amigos de los Quesos del Principado o los Amigos de los Nabos de Morcín, nos últimos años y meses tamos viendo como estos colectivos espoxiguen d`aquella manera con incorporaciones tales como la de la Cofradía del Gochu Asturcelta, la mentada Bona Cofradía de los Siceratores d`Asturies, El Circulu Gastronómicu de los Quesos Asturianos, la Cofradía d`Amigos de les Fabes de Villaviciosa o la recién... leer más
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