Entre plato y plato

El blog de Lluis Nel Estrada

Consejos Social Media de un cocinero para profanos en el 2.0

1- No abras perfiles de tu empresa o negocio en Redes Sociales por abrirlos. Aunque sea de un contenido mínimos dótalos de contenido. Y a ser posible apóyalos con un blog o una página web. 2- Si tu negocio está en crisis el 2.0 puede ayudarte, pero no va a ser la solución a los problemas del mismo. 3- Nunca dediques más tiempo al 2.0 del que tu negocio precisa. Nunca descuides el 1.0. Vives del 1.0. las Redes Sociales solo son una herramienta más. 4- Que tu trabajo en 2.0 y redes sociales nunca genere expectativas que no se corresponden con la realidad de tu negocio. 5- Cuida tu «marca personal». Una cosa es tu negocio o tu perfil profesional. Otra tu perfil personal. A nuestros seguidores les gusta sabes que tras un negocio hay personas de carne y hueso que también tienen opiniones personales, sentimientos y aficiones. Es importante no mezclar lo que dice nuestra empresa o negocio con lo que decimos nosotros. 6- Eduquemos a nuestro personal y colaboradores en el plano del Social Media. El 2.0 es una excelente herramienta pero no deja de ser  como la energía nuclear, su manipulación entraña muchos riesgos. Una manipulacion errónea o un mal uso de la misma puede convertirla en un arma de destrucción másiva para la reputación de nuestro negocio o de nuestra propia marca personal. 7- Imagenes, imagenes, imagenes… Sea lo que vendemos hostelería, o producto agroalimentario, o turismo activo. Nuestro potencial cliente busca imágenes, busca sensaciones, busca emociones. El disparadero de esas emociones también es nuestro propio cliente. Facilitemos que este sea nuestro mejor prescriptor y publicista... leer más

Sacar los collores

Presta cuando te saquen los collores. Cuando sientes que falen bien de tí pero que lo faen dende la naturalidá y la honestidá, como fizo ayeri Titu Manzano na so collaboración na Cadena Cope de Ribeseya. Presta lleer la opinión que sobre tí tien un amigu y excompañeru de trabayu como Toni Somoano na su web pionera nel conceyu de Parres Arriondas.com Presta sentite identificáu cuando t`espublicen una entrevista en La Nueva España. Sentite identificáu contigo mesmu, cola to forma de camentar, cola to trayeutoria y colos tos ñicios. Agora toca retrucar a les espectatives creaes. Pol momentu voi dir a pasar les fiestes de Sta. Rita a Les Arriondes. Pa dir garrando comba!!  ... leer más

Pregoneru

Güei ya ye anuncia nel diariu La Nueva España, y enseguida el mio amigu Toni Somoano se fexo ecu de la mesma na so web Arriondas.com. Esti que esgarabatia (escribir ye otra cosa) sedrá el pregoneru de les Fiestes del Bollu de La Peruyal 2013. Les fiestes de LES ARRIONDES, asina con mayuscules, o d`Arriondes, o d`Arriondas si vos peta, que nun voi poneme yo güei intransixente con una villa que tantu me tien dau y a la que tantu debo. Les fiestes de la capital del conceyu de Parres. Ye por ello que voi permitime escribir nel mio blog tan solu unes llinies de agradecimientu a la Sociedá La Peruyal por acordase de min pa dalgo tan trascendente pa un parragues, de ñacencia o non. Pa un «rápidu» de nación o de pación. Pa cualisquier «peruyalu» o «peruyala» que se precie. Los que me conoceis enforma sabeis que que pa mi Les Arriondes ye mio casa, mio pueblu. Nun arreniego de la mio Ribeseya de ñacencia, infancia y adolescencia pero… Que quereis que vos diga, en Les Arriondes ficeme un paisano y pente parraguesos y parragueses pase dalgunos de los meyores años de mio vida. Espero nun defraudavos el prósimu sábadu, 27 de Xunetu cola llectura del mio pregón del Bollu de La Peruyal 2013… Nin a vosotros/es , nin a los/es que mos falten. Munchisimes gracies Parres. Munchisimes gracies... leer más

Sidra d`escoyeta. La «Pata Negra» o Sidra Seleccionada

Paez que foi ayeri cuando un grupu de llagareros asturianos, cabezaliaos po`l xixonés Samuel Trabanco decidieran crear una marca de calidá qu`abellugara una producción de sidra fecho con manzanes asturianes escoyies pente dieciocho variedaes estremaes. Esta marca de calidá aniciaríase enantes que la propia Denominación d`Orixen Sidra d`Asturies y delantre de la posibilidá de que, nun entamu, aquella cacarexada denominación sidrera nun diera cobertura a la sidra asturiana “de tola vida”, al tar afalada por sector champaneru. De fechu, nun entamu, la D.O. Sidra d`Asturies esclusivizaría tala denominación (la de “Sidra d`Asturies) pa la  Sidra Brut ellaboráo con manzana asturiana, demientres que la pa Sidra de tola vida  reservaríase el revesosu nome de “Sidra Natural d`Escanciáu Tradicional”  (¿?) Cuatro foren los llagares qu`entamaren con esa iniciativa (Trabanco de Xixón, Gobernador de Villaviciosa, Muñiz de Tiñana, y Foncueva de Sariegu), consiguiendo en perpocu tiempu l`apodu pente los sidreros y chigreros asturianos de “sidra de Pata Negra”, pola calidá del so productu. Dempues averaríanse col tiempo a esta marca otros llagares como Peñón, de Carreño, y Escalada, de Xixón. Agora, cola Denominación d`Orixen “Sidra d`Asturies” furrulando cada vegada más; La “Sidra Natural de Manzana Seleccionada”, la “Sidra d`Escoyeta” cumple 11 años y nun baxa la guardía pa siguir siendo una marca de calidá de referencia nun solo n`Asturies, sino na totalidá del mundu sidreru. Pente, otros, tien amás el méritu de ser la única sidra del mundu recoyía nel “Arca del Gustu” de la Fundación Slow Food pa la Defensa de la Biodiversidá, tantu pola so calidá como pola so influyencia na recuperación de determinaes tribes autoctones de manzana, asina como pol... leer más

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