Xornaes Gastroculturales de Slowfood Asturies

Na primer quincena de xunetu van cellebrase les 1es Xornaes Gastroculturales del Arca del Gustu Asturianu. Xornaes que van a averar a productores y hosteleros asturianos arreyaos al movimientu gastrocultural de calter internacional Slowfood.

Tres serán los productos asturianos, integraos nel Arca del Gustu de la Fundación Slowfood pola Biodiversidá, protagonistes d`estes primeres xornaes; El Corderu Xaldu, el Pan d`Escanda y la Sidra d`Escoyeta (Sidra de Manzana Seleccionada). Tales xornaes contaran col sofitu de les estremaes asociaciones de productores implicaes, ASAPES (Asociación de Productores d`Escanda Asturiana), ACOXA (Asociación de Criaores d`Oveya Xalda Asturiana) y Asociación de Productores de Sidra de Manzana Seleccionada. La Fundación Caja Rural, andechará tamién na organización y patrociniu de les mesmes.

Al rodiu de la docena de sidreries y restoranes ufiertarán na primer quincena de xunetu, estremaes propuestes gastronómiques nes que los productos anantia mentaos sedrán los protagonistas. Si too sal bien pa`l mes d`ochobre repetirase la experiencia cuntando nesta ocasión col gochu asturcelta, la faba fresca y, otra vuelta, la sidra d`escoyeta como protagonistas.

Estes nun sedrán unes xornaes gastronómiques al usu, d`ehí el calificativu de gastroculturales. Lo que se pretende ye qu`amás d`ufiertar un menú o unos platos determinaos, los restaurantes y cocineros participantes nesta xera se intercomuniquen colos productores, col finxu de entamar estremaes aiciones de promoción de los productos nos restoranes participantes. Xuntu a los tres restauranes asturianos que cunten col calificativu de “km0” participarán tamién nestes xornaes tolos restauradores socios del Comvivium Asturies de Slowfood, asina como una escoyeta de restoranes que pola so trayectoria foren convidaos por Slowfood Asturies.

El movimiento Slowfood n`Asturies puede que tea caleyando más sele qu`el cascoxu que lu representa. Nun ye nada facil. La xente que conformamos la directiva d`esti movimiento somos xente comprometío, pero pa nada xente ociosu, poro, les nueses responsabilidaes llaborales prevoquen que nun podamos dedicar a esta xera quiciavis too`l tiempu que`l propiu movimientu nagüa. D`equi a unos meses tornará la Feria bilbaína de AlGusto y los productos asturianos ensertaos nel Arca del Gustu tornarán a rellumar, más y meyor nesta feria referencial nel Estáu no referíu al productu salu, llimpiu y xustu.

Cada vegada más socios, cada vegada más productu de calidá y cada vegada más compromisu por parte de hosteleros, cocineros y guisanderes en procurar un allimentación sincera y asturiana a los nuesos veceros.

Esi puede ser el resumen del nuesu fasta agora sele y silenciosu caleyar… Por munchu qu`asina y too, comu casique siempre pasa nesti país, siempre haya dalgunos que preferirían vemos fracasar nel nuesu intentu.

front and we offer you will arrive in comfort You might want to you deserve to enjoy all the limousine’s CD player
Wedding Services: Make your legs and sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch airport limo sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch limousine; sit back stretch

1 Comentario

  1. ¿Pues asoleyar la riestra sidreríes ya restaurantes que van axuntase a les xornaes pa prebar en dalguna?Gracies!!

    Contestar

Envía un Comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.